Mainos
Mainos

Turpeenotto uhkaa suolintuja

Turvekentät sirpaloivat lintujen elinympäristöjä ja tekevät pahoja aukkoja esimerkiksi riekon levinneisyyteen.

Suomen luonnonsuojeluliitto varoittaa, että turpeenotto uhkaa Etelä-Suomen suolintuja. Esimerkiksi riekko on liiton mukaan jo hävinnyt suurimmasta osasta Pirkanmaata.

Laajat turvekentät sirpaloivat elinympäristöjä ja tekevät pahoja aukkoja riekon levinneisyyteen. Liiton mielestä Etelä-Suomen soita pitäisikin suojella ja lisäksi ennallistaa entistä tehokkaammin alkuperäiseen kuntoonsa.

Huolta liitto kantaa erityisesti niistä soista, jotka ovat vielä säästyneet ojituksilta, mutta joita turpeenotto uhkaa. Tiheässä olevat suo-ojat eivät haittaa ainoastaan suolintuja vaan myös kurjen ja kanalintujen poikasia.

Pirkanmaan soista on ojitettu lähes 80 prosenttia eli 146 000 hehtaaria mutta suojeltu vain vajaat neljä prosenttia, luonnonsuojeluliitosta kerrotaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot