Mainos
Mainos

Tursaan ennustus pahasti pieleen – nuoruuden intoa epäillään syyksi

Helsingin Merimaailman Jakki-niminen meritursas ennusti Suomen voittavan jääkiekon maailmanmestaruuden, mutta ennustus meni pahasti pieleen.

Jakin altaaseen laitettiin viime viikon lopulla kaikkien välieriin selviytyneiden maiden liput, ja Jakki tarttui kiihkeästi kiinni Suomen lippuun. Suomi kuitenkin hävisi välierissä Venäjälle, eikä pronssiakaan tullut.

– Olemme laittaneet erehdyksen Jakin nuoruuden innon piikkiin. Toinen vaihtoehto on, että Jakki ymmärsi asian väärin ja halusi vain kertoa olevansa kova Suomi-fani, kertoo Merimaailman markkinointipäällikkö Mirka Anttila.

Meritursas tunnetaan kansankielellä mustekalana. Jalkapallon MM-kisojen aikaan kesällä 2010 saksalainen Paul-mustekala nousi koko maailman tuntemaksi julkkikseksi, kun se ennusti maailmanmestarin oikein.

Jakin ura ennustajana ei alkanut yhtä hyvin, mutta usko mustekalan ennustajankykyihin on tallella.

– Ensi vuonna on uusi yritys, ja silloin Jakilla on enemmän kokemusta, Anttila uskoo.

Kovin monta kertaa Jakki ei pääse tekemään ennustuksia, sillä mustekalat elävät akvaario-oloissa vain muutaman vuoden. Paul-mustekalakin on jo kuollut.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme