Mainos
Mainos

Turun jättijuopottelusta iso lasku

Turun Kupittaanpuiston lauantaina pidettävä Botellón-joukkopiknik maksaa kaupungille tuhansia euroja. Turun kaupungin viherliikelaitoksen mukaan viime vuonna siivoamiskulut olivat 6000 euroa.

– Tällainen piikki laskettiin viime vuonna tulleen normaalien kulujen päälle, kertoo viherrakennuspäällikkö Simo Saarinen.

Kaupunki on tänä vuonna valmistautunut sosiaalisessa mediassa koolle kutsuttuun piknikkiin ennakolta. Puistoon on viety bajamajoja ja suuria roskalaatikoita. Myös puiston jälkisiivoukseen ohjataan ylimääräistä työvoimaa.

Turun kiinteistöliikelaitokselta kerrotaan, että tapahtuman aiheuttama kokonaislasku on suurempi kuin 6000 euroa, sillä ylimääräistä työtä koituu muillekin kuin viherpuolelle. Ainakaan toistaiseksi kaupunki ei suunnittele rahojen karhuamista juhlien kokoonkutsujilta, sillä puistot on tarkoitettu käytettäviksi.

–Jos ihmiset vain keräisivät roskat pois, sujuisivat asiat kaikkien kannalta mukavammin, sanoo johtava rakennuttaja Niina Vartiainen.

Turun poliisi suhtautuu järjestäytymättömään juhlaan rauhallisesti. Ilmoituksia poliisin suuntaan ei ole koollekutsujilta tullut, kuten tapahtuman luonteen huomioiden onkin oletettavaa. Poliisi kertoo valvovansa Botellónin kuin mitä tahansa ulkoilmajuhlaa.

–Tapahtuma on ollut luonteeltaan hyvin rauhanomainen, apulaispoliisipäällikkö Jukka Mäkilähde toteaa.

Mäkilähteen mukaan poliisin kannalta Botellónin suurin ero normaalisti järjestettyyn tapahtumaan on järjestyksenvalvonnan, ensiapuhenkilökunnan ja pelastussuunnittelun puute. Poliisi odottaa tapahtuman keräävän puistoon enintään tuhatkunta eväsretkeilijää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme