Mainos
Mainos

Turun linnassa ritaripäivät

Turun linnassa ensi viikonvaihteessa järjestettävät ritaripäivät tarjoaa ohjelmaa koko perheelle. Tapahtuman kohokohta on lasten ritarikierros, jonka lopuksi kaikki lapset lyödään Turun linnan pikkuritareiksi.

Linna muuttuu lauantaina ja sunnuntaina satulinnaksi, jossa voi tavata musikantteja, narreja, jalosukuisia ritareita, linnan tonttu-ukon, jousiampujia sekä linnanneitoja keskiajan tai renessanssiajan puvuissaan. Kaikkialla tapahtuu jotakin: keskiaikaisia piiritansseja, laulua, leikkejä, askartelua, ritarikierroksia, aarteen etsintää lapsille ja opastettuja kierroksia aikuisille.

Turun linnan ritaripäiviä vietetään nyt kolmatta kertaa. Tapahtumasta on tullut hyvin suosittu, sillä siihen on osallistunut edellisinä vuosina yhden viikonlopun aikana noin 3 000 lapsiperhettä.

Ritaripäivien ohella linnassa on esillä myös näyttelyitä. Nähtävinä ovat mm. Turun linnan historiallinen joulukalenteri, jouluseimi, Juhana-herttuan joulupöytä ja tontun kuusi. Ihmiset voivat myös tutustua keskiajan, 1600-luvun, 1700-luvun ja 1800-luvun joulupöytiin sekä Turku ja Kalmarin unioni - Pohjolan suurvalta ja nouseva leijona -näyttelyyn.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme