Mainos
Mainos

Turun piispanvaalissa seitsemän ehdokasta

Turun arkkihiippakunnan johtoon tuskin valitaan tänään Suomen ensimmäistä naispiispaa, arvioi professori Jaakko Elenius.

Turun arkkihiippakuntaan valitaan tänään uusi piispa. Vaalissa on seitsemän ehdokasta, joista kaksi on naisia. Tunnetun kirkollisen vaikuttajan mukaan naista ei kuitenkaan nytkään valita piispaksi.

- Aika siihen olisi. Naisten tilanteen ja viime vuosikymmenten vaikeuksien jälkeen toivoisi, että se toteutuu. Mutta nyt ollaan sellaisen hiippakunnan alueella, missä äänestäjät eivät välttämättä ole asiasta tätä mieltä, arvioi professori Jaakko Elenius.

Elenius uskoo, että piispanvaalissa vahvimmilla ovat Turun tuomiorovasti Rauno Heikola ja nykyinen Suomen lähetysseuran johtaja Seppo Rissanen.

Jos kukaan ehdokkaista ei saa tämän päivän ensimmäisessä äänestyksessä yli puolta äänistä, järjestetään toinen kierros 29. syyskuuta. Vaalissa saavat äänestää hiippakunnan papit ja lehtorit sekä seurakunnittain valitut maallikkojäsenet.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 08.09.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme