Mainos
Mainos

Turun ratsupoliisitoiminta oli tarkoitus lakkauttaa – saavatkin jatkaa

Turussa poliisit liikkuvat ratsain myös ensi vuonna, Varsinais-Suomen poliisista kerrotaan.

Alun perin Turun kahden hevosen ratsupoliisiyksikkö oli tarkoitus lakkauttaa vuodenvaihteessa. Poliisihallitus päätti säästää Turun ratsupoliisiyksikön pr-arvojen vuoksi. 

- Hevonen herättää ihmisissä positiivisia tunteita, ja sitä kautta pr-arvo on rahassa mittaamatonta, sanoo poliisjohtaja Seppo Kolehmainen Poliisihallituksesta.

Ratsupoliisien kohtalo oli kiinni Poliisihallituksen rahoituksesta, josta päätetään vuosittain. Kolehmaisen mukaan Poliisihallitus on linjannut ratsupoliisiyksikön jatkamisesta toistaiseksi, mutta tilannetta arvioidaan tarvittaessa myöhemmin uudelleen.

Päätöksen myötä Turussa on herätelty toiveita uusista hevosista. Kolehmaisen mukaan hevosmäärää ei olla kuitenkaan lisäämässä.

Viime kesänä myös Varsinais-Suomen poliisi epäröi ratsupoliisien tarvetta. Silloin arvioitiin, että hevosten kustannuksilla voisi palkata poliisia.

Turun lisäksi poliisihevosia on myös Helsingissä, missä niitä on seitsemän. Hevosia käytetään esimerkiksi järjestyksenvalvontatehtävissä, ja ne matkustavat kotikaupunkiensa ulkopuolelle.

Esimerkiksi itsenäisyyspäivänä hevosia oli Tampereella itsenäisyyspäivän järjestyksenvalvontatehtävissä.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot