Mainos
Mainos

Turun sairaalatyömaan hauras betoni poistetaan – purkutyöt käyntiin heti maanantaina

Turun yliopistollisen sairaalan rakennustyömaan betonirakenteita aletaan purkaa heti vuoden vaihteen jälkeen.

Sairaalan rakennustyömaalla tuli ilmi betonin lujuusongelmia aikaisemmin syksyllä. Nyt Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan T3-sairaalatyömaan tukirakenteita puretaan maanantaista lähtien.

Sairaalan valmistuminen myöhästyy arvion mukaan betoniongelman vuoksi kymmenisen kuukautta. Arvioitu valmistuminen on siirtynyt loppukesään 2021.

Työmaalla on otettu betonista näytteitä ja tehty tutkimuksia. Tutkimuksien perusteella tehdyn lausunnon mukaan tukirakenteiden betonin lujuus jää vaatimusten alapuolelle. Lujuuden alituksen taustalla ovat betonin liian pieni tiheys ja liian suuri ilmamäärä. Työvirhettä ei pidetä tässä vaiheessa ongelman todennäköisenä syynä.

Selvityksen mukaan betonin lujuusongelmia on löytynyt Ruduksen toimittamasta betonista. Tiedotteen mukaan sairaalatyömaan maatukea ja välituen anturaa ei jouduta purkamaan, koska niissä betonin lujuusongelmaa ei ole. Näiden kohtien betonin on toimittanut MBR Oy.

Betoninäytteitä ovat tutkineet tiedotteen mukaan muun muassa Contesta Oy ja VTT Expert Service Oy sekä Kymen ammattikorkeakoulu. Myös Turun rakennusvalvonnan ja Liikenneviraston edustajat ovat osallistuneet tutkimustulosten käsittelyyn. Loppuraportti betonin lujuunogelmista valmistuu ensi helmikuuhun mennessä.

Purkutyöt aiheuttavat muutoksia myös Turussa Helsingintien ajokaistoihin, jonka yläpuolelle osittain T3-sairaalaa rakennetaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme