Mainos
Mainos

Turun Sanomat: Ammattiliitot eivät kiinnosta opiskelijoita

Ammattiliitoilla on vaikeuksia rekrytoida jäsenikseen opiskelijoita, kertoo Turun Sanomat.

Kolme neljästä suomalaisesta kuuluu ammattiliittoon, mutta opiskelijoiden keskuudessa jäsenyys on selvästi harvinaisempaa. Useimmiten opiskelijajäsenyys on lisäksi ilmaista.

Lehden mukaan suurimmassa osassa ammattiliittoja noin puolet alan opiskelijoista kuuluu liittoon. Akavalaisilla aloilla opiskelevista vain noin 20-30 prosenttia liittyy ammattiliittoihin.

Palkansaajajärjestöjen viime keväänä teettämän mittauksen mukaan nuoret pitävät ammattiliittojen jäsenyyttä tarpeettomampana kuin vanhemmat ikäluokat.

SAK:n nuorisosihteeri Antti Lindtman kertoo Turun Sanomissa, että ammattiliiton jäsenyys vertautuu nuorten mielissä lähinnä kotivakuutukseen, eikä sitä pidetä itseisarvona. Hänen mukaansa vain yhdestä kolmeen prosenttia liittoon kuulumattomista opiskelijoista kertovat syyksi ammattiliiton väärät arvot.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot