Mainos
Mainos

Turun Sanomat: Sakkojen muuntokielto vankeudeksi ehkä uusiksi

Paljon kritiikkiä saanut laki, joka estää maksamattomien sakkojen muuntamisen vankeudeksi, saatetaan uudistaa. Asiasta kertoo Turun Sanomat.

Oikeusministeriön työryhmä alkaa tänä syksynä pohtia, miten sakoista piittaamattomia rikollisia voisi rangaista panematta heitä ruuhkaisiin vankiloihin. Turun Sanomat nostaa yhdeksi vaihtoehdoksi sähköpannan määräämisen sakkonsa maksamatta jättäville.

-Periaatteessa se on mahdollista. En osaa kuitenkaan sanoa, kytketäänkö se tämän asian yhteyteen, koska se on muutenkin niin tuore asia, hallitussihteeri Anne Hartoneva oikeusministeriöstä kertoo.

Sähköpanta mahdollistaa elektronisesti valvotun kotiarestin. Sen määrääminen tulee ylipäänsä mahdolliseksi marraskuun alusta.

Muuntokieltoa on arvostellut etenkin Kaupan liitto. Sen mukaan sakkojen muuntokielto on lisännyt myymälävarkauksia viidenneksellä. Sen sijaan Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksen mukaan kielto ei ole tuonut lisää varkauksia.

Lue Turun Sanomien juttu tästä.

(MTV3 - STT - Turun Sanomat)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme