Mainos
Mainos

Turun Sanomat: Valtaosa lääkehaitoista jää raportoimatta

Valtaosa suomalaisten käyttämien lääkkeiden haittavaikutuksista jää raportoimatta, kirjoittaa Turun Sanomat.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean mukaan ammattilaiset ilmoittavat rekisteriin vain noin kymmenen prosenttia havaituista tapauksista.

Suomessa terveydenhuollon ammattilaisilla ei ole velvollisuutta ilmoittaa muiden lääkeaineiden kuin rokotteiden haittavaikutuksista.

Kuluttajille tulee oikeus ilmoittaa lääkkeiden haittavaikutuksista suoraan valvontaviranomaiselle eli Fimealle, kun EU:n lääketurvadirektiivi viedään jäsenmaiden kansalliseen lainsäädäntöön. Asian pitäisi tapahtua heinäkuun 21. päivään mennessä. Vaarallisten haittavaikutusten vuoksi vedetään Suomen markkinoilta vuosittain yksi tai kaksi lääkevalmistetta. Mitä vakavampaa sairautta lääkkeellä hoidetaan, sitä vakavampia haittavaikeuksia sille sallitaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot