Mainos
Mainos

Turun sars-epäily ei saanut lisävahvistusta

Sars-epäily ei ole saanut lisävahvistusta uusissa laboratoriotutkimuksissa. WHO:n mukaan tartunnan varmistamiseen tarvitaan vähintään kaksi positiivista tulosta.

Turkulaismiehen sars-epäily ei ole saanut lisävahvistusta uusissa laboratoriotutkimuksissa. Kansanterveyslaitoksen mukaan potilasta tutkittiin jatkotutkimusten aikana usein erilaisin PCR-testein, eikä mikään niistä antanut positiivista tulosta.

Turkulaismiehen sylkinäytteestä on aiemmin otettu yksi positiiviseksi osoittautunut PCR-testi. Joitakin tutkimuksia on edelleen kesken ja potilaalta tullaan vielä ottamaan toipilasvaiheen verinäyte vasta-ainetestiä varten.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan yksi positiivinen laboratoriotutkimus ei riitä siihen, että tapausta voitaisiin täydellä varmuudella pitää sarsina, vaan tarvitaan vähintään kaksi positiivista testiä. Myöhemmin tehtävät vasta-ainetestit saattavat vielä antaa lisäinformaatiota.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme