Mainos
Mainos

Turun tapahtumat varjostivat Suomen juhlintaa Tukholmassa – Ruotsin kuningas välitti pahoittelunsa puukotuksista

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa on välittänyt pahoittelunsa Turun joukkopuukotuksesta Suomen kansalle, kertoo presidentti Sauli Niinistö.

Niinistön mukaan oli luonnollista, että iskusta tuli puhetta, koska Ruotsissakin on koettu kamalia.

Huhtikuussa viisi ihmistä kuoli ja 15 loukkaantui, kun kuorma-auto ajoi väkijoukkoon Tukholman keskustassa.

Niinistö piti tiedotustilaisuuden Tukholmassa, jossa hän osallistuu Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlintaan. 

– Kansakuntiemme suhteet perustuvat pitkälle yhteiselle historialle, jaetulle arvopohjalle, luottamukselle ja avoimelle vuorovaikutukselle, presidentti sanoi. 

Presidenttiparin päivä Tukholmassa alkoi puoliltapäivin kuningasparin tarjoamalla lounaalla Kuninkaanlinnassa. Lounaalle osallistuivat myös kruununprinsessa Victoria, prinssi Daniel ja prinssi Carl Philip.

Presidentti Niinistö ja kuningas Kaarle Kustaa osallistuivat myös Suomen suurlähetystössä järjestettyyn juhlaseminaariin. 

Molemmat pitivät seminaarin alussa puheen, jossa he korostivat maiden välisen yhteistyön ja kumppanuuden merkitystä myös tulevaisuudessa.

Niinistön puoliso Jenni Haukio ja Ruotsin kuningatar tutustuivat sillä aikaa valokuvanäyttelyyn, joka niin ikään juhlistaa satavuotiasta Suomea.

Kolmipäiväinen STHLM/SUOMI -festivaali on suurin Suomen ulkopuolella järjestettävä itsenäisyyden juhlavuoden tapahtuma.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme