Mainos
Mainos

KUVAT: Turun typpihappovuoto tukittu

Pelastuslaitos on saanut tukittua Turussa vuotaneen typpihappovaunun.

Pelastuslaitos arvioi, että vuodon jälkitoimet kestävät noin iltakahdeksaan asti, minkä jälkeen junaliikenne pääsee käynnistymään.

Typpihappo voi aiheuttaa silmävaurioita 

-Typpihappo on väritön neste, jonka happo on voimakkaasti syövyttävää.  
-Väkevän typpihapon roiskuminen silmään aiheuttaa vakavia silmävaurioita ja voi johtaa sokeuteen. Se myös syövyttää voimakkaasti ihoa ja aiheuttaa polttavaa tunnetta ja rakkuloiden muodostumista. Typpihappo muuttaa ihon keltaiseksi.  
-Happohöyryille ja typpidioksidille altistumisen ensioireita ovat lievä tai kohtalainen silmien ja hengitysteiden ärsytys.  
-Maahan valunut typpihappo ei juuri haihdu ilmaan. Se sekoittuu hyvin veteen, mutta sen ei ole todettu kertyvän ravintoketjuun.  
-Maahan jäänyt typpihappo neutraloidaan kalkilla tai soodalla.  
-Typpihappoa käytetään Suomessa lannoite- ja räjähdysaineteollisuudessa. Sille on käyttöä myös väriaineiden ja lääkkeiden valmistuksessa.  

Lähde: STT


Turun ratapihalla tapahtunut typpihappovaunun vuoto aiheutti alkuillasta paikallisen vaaratilanteen.

Lähialueilla ihmisiä kehotettiin sulkemaan ikkunat ja ottamaan ilmastoinnin pois päältä. Myös kevyen liikenteen pääsyä Turun Ratapihankadulle rajoitettiin.

– Ratapiha on edelleen suljettu, mutta rajoitteet eivät johdu vaarasta vaan viranomaistoiminnasta, päivystävä palomestari kertoo MTV Uutisille.

Paikalla on ollut noin 10 pelastuslaitoksen yksikköä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme