Mainos
Mainos

Turun vatsatautiepidemian syyksi epäillään kouluruokaa

Turun vatsatautiepidemia saatta olla peräisin kouluruoasta

Turun kaupungin tartuntataudeista vastaavan ylilääkärin Jane Marttilan mukaan Varissuon koulun vatsatautiepidemia saattaa olla lähtöisin kouluruoasta.

- Se on yksi asia mitä selvitetään, koulun ruoka. Mietitään, mikä on voinut aiheuttaa tämän. Olemme pyytäneet lapsia näytteille. Huomenna katsotaan, jos saadaan vastauksia mahdollisesta aiheuttajasta. Ulostenäyte otetaan muutamilta, Marttila kertoo.

Tautia potee tällä hetkellä noin viitisenkymmentä oppilasta ja opettajaa. Määrä on poikkeuksellinen.

- On aika harvinaista. En muista vastaavaa tapahtuneen.

Oppilaat ovat Marttilan mukaan lähinnä oksennelleet ja ripuloineet ja joillakin heistä on ollut hieman kuumetta. Oireet alkoivat suurimmalla osalla viime yönä.

- Kuulostaa noro-virukseen viittaavalta taudilta. Äkkinäisesti alkaa oksentelu, joka muuttuu ripuloinniksi, Marttilan sanoo.

Marttilan mukaan kouluruoasta on otettu näytteitä.

- Ruoka-asiaa selvitetään juuri siksi, että voisiko noro-viruksen lähteenä olla ruoka. Siinä on sitten joku asia pettänyt, miten se on ruokaan joutunut.

Tiedossa ei ole, että muissa kouluissa olisi ollut vastaavanlaista epidemiaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme