Mainos
Mainos

Turun veneturma ilkivaltaa - etsinnät lopetettu

Turun veneonnettomuus on paljastunut ilkivallaksi. Turhan hälytyksen teki juopunut nainen toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

Viranomaiset joutuivat tekemään laajan ja turhan etsinnän aiheettoman vaarailmoituksen johdosta tänään Turussa.

AamullaTurun Ruissalon Saaronniemen rantaan oli uinut pelastusliivit päällä nainen, joka ilmoitti lainaamallaan matkapuhelimella Turun hätäkeskukseen veneonnettomuudesta, josta hän oli pelastunut. Veneessä olleilla neljällä muulla henkilöllä ei naisen mukaan ollut mukanaan pelastusliivejä.

Turun meripelastuskeskus määritteli tapahtuman hätätilanteeksi ja määräsi etsintöjen aloittamisen alueella. Niihin osallistuivat Mediheli- ja rajavartiolaitoksen Super Puma -helikopterit Turusta, Turun palolaitoksen vene, kaksi Saaristomeren merivartioston venettä, kaksi poliisivenettä ja kaksi vesibussia. Lisäksi Turun poliisi teki etsintöjä maa-alueella.

Poliisin kuulustelussa humalassa ollut nainen pystyi antamaan vain hataria tietoja tapauksesta. Poliisi tapasi kuitenkin miehen, joka tunnisti naisen. Miehen mukaan ilmoituksen tehnyt nainen ja kolme miestä olivat lähteneet autolla veneelleen Ruissaloon, josta oli tarkoitus mennä kalaan. Miehet jättivät naisen rannalle, koska tämä oli vahvasti humalassa. Miesten palatessa verkoiltaan ei naista enää löytynyt ja miehet menivät koteihinsa.

Ilmoituksen tehnyt nainen oli uinut lyhyen matkan Saaronniemen edustalla, jonka jälkeen hän oli sepittänyt tarinan uponneesta veneestä. Poliisitutkimusten jälkeen asiasta saatetaan tehdä rikosilmoitus.

Perättömän vaarailmoituksen tekijä saatetaan määrätä korvaamaan kaikki etsintäkulut. Esimerkiksi rajavartiolaitoksen Super Puman tuntiveloitus on noin 10 000 euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme