Mainos
Mainos

Turun yliopistosairaalassa massaevakuointi – osastoilla pahoja savuvahinkoja

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa aamulla syttynyt tulipalo on saatu hallintaan. Pelastusyksiköt etsivät yhä palopesäkkeitä.

Sairaalan viestintäpäällikkö Esa Halsinaho kertoo MTV3:n uutisille, että palo syttyi sairaalan A-rakennuksessa, ensiapuyksikössä. Tulipalo syttyi sähköroiloissa eli alhaalta ylöspäin kulkevissa kaapelikanavissa. Syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Kolme sairaalahenkilökuntaan kuuluvaa on viety hoitoon. He hengittivät savua, mutta heidän tilansa on vakaa. Rakennuksesta evakuoitiin yhteensä 168 ihmistä. Evakuointi sujui rauhallisesti.

Pelastuslaitos sai palohälytyksen puoli kuuden aikaan aamulla, ja paikalla oli kymmeniä pelastusyksiköitä.

A-sairaalaan kutsuttujen potilaiden ajat peruutetaan tältä päivältä ja heille ilmoitetaan uudet ajat myöhemmin.

A-sairaalassa olevien potilaiden omaiset voivat soittaa numeroon (02) 313 3500 lisätietoja saadakseen.

Savuvahingot suuria

Sairaalan tiedotteen mukaan savu aiheutti huomattavat aineelliset vahingot. Kaikki vuodeosastot ovat mustuneita. Vuodeosastojen lisäksi leikkausosasto 250, ensiapupoliklinikka, päivystyslaboratorio ovat myös pois käytöstä.

Sen sijaan vesivahingot ovat jääneet varsin vähäisiksi.

Teho-osasto ei kärsinyt vahinkoja ja sen toiminta jatkuu. Myös sairaalan tietojärjestelmät toimivat normaalisti.

(MTV3)

Katso päivystävän palomestarin Mika Kontion kommentit:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot