Mainos
Mainos

Turun yliopistossa alkaa alakoululaisten luentosarja

Turun yliopisto aloittaa alakouluikäisille lapsille suunnatut luennot huhtikuussa. Lasten yliopisto on ensimmäinen Suomessa järjestetty lapsille suunnattu luentosarja.

Turun Sanomien mukaan luentosarjan tarkoituksena on tutustuttaa lapset yliopistoon ja innostaa heitä tieteen pariin. Turun yliopistossa lasten yliopiston uskotaan vaikuttavan myöhemmin myönteisesti myös nuorten opiskelupaikan valintaan.

Turun yliopiston viestintäjohtaja Maija Palonheimon mukaan tarkoitus ei ole kuitenkaan rekrytoida tulevaisuuden opiskelijoita.

- Tarkoitus ei ole rekrytoida lapsia yliopistoon vaan saada lapset kiinnostumaan asioiden tutkimisesta, ihmettelemään ja ottamaan selvää asioista. Tietysti on mukavaa, jos lapset innostuvat yliopistosta ja päättävät myöhemmin hakea tänne opiskelemaan, Palonheimo toteaa.

Alunperin idea Lasten yliopistoon lähti Saksasta, jossa luentoja lapsille on ollut saatavilla jo usean vuoden ajan. Lasten yliopistot ovat kasvattaneet suosiotaan jo laajalti Euroopassa ja niihin on osallistunut satoja lapsia.

Lasten yliopiston luennot järjestetään lauantai-iltapäivisin sekä kesällä on lisäksi vielä viikon mittainen 10-12-vuotiaille suunnattu tiedeleiri.

7-10-vuotiaille lapsille suunnatut luennot käsittelevät muun muassa ihmisen elintoimintoja, avaruutta ja tähtiä, historiaa sekä tarinoita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme