Mainos
Mainos

Turunmaan RKP eduskuntavaaleihin omalla listalla

Ruotsalainen kansanpuolue lähtee Varsinais-Suomen vaalipiirissä omalla listalla vuoden 2003 eduskuntavaaleihin. Näin päätettiin puolueen piirikokouksessa Iniössä tänään.

Päätös tehtiin avoimessa äänestyksessä äänin 43-13. RKP sanoo samalla irti vaaliyhteistyönsä keskustan ja kristillisdemokraattien kanssa.

RKP on ollut Turunmaalla vaaliliitossa keskustan kanssa vuodesta 1970. Päätös merkitsee sitä, että RKP voi Turunmaalla asettaa täyden määrän ehdokkaita. Viime vaaleissa täysi määrä olisi ollut 17 ehdokasta.

Moniin aiempiin eduskuntavaaleihin RKP on asettanut Turunmaalla ehdokkaita vain kolme: yhden miehen, yhden naisen ja yhden nuorten edustajan.

Puolueen puheenjohtaja puolustusministeri Jan-Erik Enestam arvioi kokouksessa, että omasta listasta saadaan sitä enemmän hyötyä, mitä paremmin ehdokasasettelussa onnistutaan.

Omaa ehdokaslistaa vastustivat pääasiassa Kemiönsaaren ja Västanfjärdin piiriedustajat, joiden alueella keskustayhteistyön on koettu toimivan hyvin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme