Mainos
Mainos

Turussa juhlittiin Agricolaa koko päivän

Suomen kielen isän Mikael Agricolan opintietä ja hänen saavutuksiaan muisteltiin erilaisten alustusten ja musiikkiesitysten avulla.

Mikael Agricolan elämäntyötä ja sen merkitystä nykypäivälle on pohdittu Mikael Agricolan juhlavuoden valtakunnallisessa pääjuhlassa. Turun konserttitalossa järjestettyyn juhlaan osallistui myös presidentti Tarja Halonen.

Agricolan opintietä ja hänen saavutuksiaan muisteltiin erilaisten alustusten ja musiikkiesitysten avulla.

Ennen pääjuhlan alkua julkistettiin näköispainos Agricolan vuonna 1544 ilmestyneen Rucouskirjan kalenteriosasta. Se sisältää piirroskuvat 24:stä terveyttä tuottavasta yrtistä.

Kirjan kalenteriosaa on sanottu ensimmäiseksi suomalaiseksi tietosanakirjaksi. Se sisältää monenlaisia ohjeita muun muassa ajanlaskusta, terveydenhoidosta, lastenkasvatuksesta, koulutuksesta ja psykologiasta.

Juhlapäivän vietto alkoi jo aamulla juhlajumalanpalveluksella Tuomiokirkossa. Kirkkokansa sai kuulla arkkipiispa Jukka Paarman saarnaavan Agricolan aikaisella suomen kielellä.

Jumalanpalveluksen jälkeen Tuomiokirkon seinän vieressä seisovalle Agricolan patsaalle laskettiin seppele ja rinteeseen lähelle patsasta istutettiin saarni.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot