Mainos
Mainos

Turussa osoitetaan mieltä turvapaikanhakijoiden takia

Turun Runosmäessä osoitetaan mieltä turvapaikanhakijoiden puolesta ja heitä vastaan.  

Poliisin mukaan paikalla on kaikkiaan noin 200–250 ihmistä. Isompi joukko heistä vastustaa suljettuun Nunnavuoren kouluun avattavaa hätämajoitustilaa. Osa puolestaan toivottaa turvapaikanhakijat tervetulleiksi.  

Turvapaikanhakijoita vastustavasta mielenilmauksesta on tehty asianmukainen ilmoitus poliisille. Sen sijaan vastamielenosoituksesta tällaista ei ole tehty, kerrotaan Lounais-Suomen poliisista.  

Poliisin mukaan mielenilmaukset ovat sujuneet tähän asti rauhallisesti. Eri mielenosoittajien ryhmät ovat sijoittuneina eri puolille koulun piha-aluetta.

Poliisi kertoo, että koulurakennuksen ikkunoita on rikottu aiemmin ja viime yönä rakennuksen ulko-ovea on yritetty polttaa. Kaupunki suunnittelee vartioinnin järjestämistä tällä hetkellä tyhjillään olevaan kouluun. 

Turun kaupunki järjestää hätämajoitustilan avaamisesta yleisötilaisuuden alueen asiakkaille ensi tiistaina Runosmäen nuorisotalolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme