Mainos
Mainos

Turvaistuin asennetaan usein väärin

Istuinten virheellinen asentaminen johtuu ennen muuta asennus- ja käyttöohjeiden monimutkaisuudesta sekä kuluttajien huolimattomuudesta.

Jopa kahdeksan kymmenestä turvaistuimesta asennetaan autoon väärin. Autoliitto muistuttaa, ettei turvallisinkaan istuin anna riittävää suojaa, jos se on asennettu väärin.

Autoliiton mukaan lastenistuinten virheellinen asentaminen johtuu ennen kaikkea asennus- ja käyttöohjeiden monimutkaisuudesta, mutta myös kuluttajien omasta huolimattomuudesta.

Vaaraa aiheuttavat myös turvaistuinten vääränlaiset säädöt. Istuimet saatetaan esimerkiksi laittaa lapsen kokoon nähden liian korkealle tai niitä ei välttämättä tarkasteta tarpeeksi usein.

Autoliiton ja kuluttajaviranomaisten testin mukaan lastenistuinten sivu- ja etutörmäyssuoja ovat parantuneet kaikissa kokoluokissa merkittävästi muutaman viime vuoden aikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme