Mainos
Mainos

Turvajärjestelyt arvioitaviksi myös Suomessa

Anna Lindhin murha vaikuttaa myös suomalaispoliittikkojen turvajärjestelyihin. Suojelupoliisi on aloittanut turvajärjestelyjen arvioinnin.

Suojelupoliisi tutkii turvatoimien riittävyyttä Suomessa.

Suojelupoliisi seuraa tarkoin Ruotsin ulkoministeri Anna Lindhin murhan tutkimuksia. Osastopäällikkö Petri Knape sanoo, että Suomessa tarkistetaan poliittikkojen turvajärjestelyjä sen jälkeen, kun Ruotsista on saatu tarkempia tietoja.

Knapen mukaan pohjoismainen poliisiyhteistyö sujuu hyvin eikä Supolla ole ongelmia Lindhin murhaa koskevien tietojen saamisessa.

Knape ei halua kommentoida, onko suomalaisten ministereiden ja kansanedustajien turvajärjestelyjä jo nyt tehostettu.

Turvallisuustilanteen arviointiin vaikuttaa erityisesti tieto siitä, mikä Lindhin puukottajan motiivi oli.

Vanhanen: Kokonaiskuva saatava


Myös pääministeri Matti Vanhanen korostaa, että ennen turvallisuutta koskevien johtopäätösten tekemistä on Ruotsin tapahtumista saatava kokonaiskuva. Vaikka turvallisuusjärjestelyjä tehostettaisiin, suomalaisen yhteiskunnan tulee pääministerin mielestä edelleen säilyttää avoimuutensa päätöksentekijöiden ja kansalaisten välisissä suhteissa.

Turvatoimet on kussakin maassa mitoitettu vallitsevan uhkatilanteen mukaan. Ruotsissa pääministerin turvallisuutta on vartioitu tiiviisti 17 vuotta sitten tehdystä pääministeri Olof Palmen murhasta asti. Suomessa vain presidentillä on aina vartija mukanaan, pääministerillä vain ulkomailla.

(MTV3-STT)

(Uutisten erikoislähetys klo 17; 11.09.2003)

Suomalaisministereille jaettiin tänään uudet turvaohjeet.

(Kymmenen uutiset 11.09.2003)

Suomalaispolitiikot pohtivat omaa turvallisuuttaan.

(Seitsemän uutiset 11.09.2003)

Surunvalitteluissaan pääministeri Matti Vanhanen sanoi, että Lindhin surman myötä pohjoismainen yhteiskuntamalli on saanut särön.

(Uutisten erikoislähetys klo 17; 11.09.2003)

Ulkoministeri Erkki Tuomioja haluaa pitää kiinni pohjoismaisten yhteiskuntien avoimuudesta ja turvallisuudesta.

(Huomenta Suomi 11.09.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme