Mainos
Mainos

Turvakamerat ovat vähentäneet taksiväkivaltaa

Kamera löytyy jo useammasta kuin joka viidennestä suomalaisesta taksiautosta. Poliisi toivoo kansalaiskeskustelua taksien turvakameroiden käyttöoikeuksista.

Taksien turvakamerat ovat vähentäneet kuljettajiin kohdistuvaa väkivaltaa Suomessa, kertoo Helsingin Sanomat.

-Kuljettajaan käytiin käsiksi lähes viikoittain ennen turvakameroita Tampereella. Tapauksia ei ole enää läheskään yhtä usein, Tampereen aluetaksin puheenjohtaja Rauno Moisander vakuuttaa Helsingin Sanomien haastattelussa.

Kaikki taksiautot on varustettu kameroilla Tampereen lisäksi Helsingissä, Savonlinnassa ja Lappeenrannassa.

Myös sikäläiset taksijohtajat ovat yhtä mieltä väkivallan vähenemisestä. Lisäksi kameroita on yksittäisissä autoissa ympäri maata. Kamera löytyy jo useammasta kuin joka viidennestä suomalaisesta taksiautosta.

Kameroiden hankintaa perusteltiin aikanaan taksiväkivallan vähentämisellä. Turvakamerat eivät ole kuitenkaan poistaneet kokonaan väkivaltaa eivätkä ryöstöyrityksiä. Yksittäisiä tapauksia on ollut niin Helsingissä, Tampereella kuin Lappeenrannassakin.

Poliisi käyttänyt kuvia melko vähän

Poliisi on käyttänyt kuvia kaikkiaan varsin vähän. Helsingin poliisi on pyytänyt reilun vuoden aikana viitisen kertaa taksikuvia nähtäväkseen. Savonlinnan poliisi ei ole tarvinnut taksikameran kuvia vielä kertaakaan.

Tampereen poliisi on alkanut käyttää matkustajien kuvia myös muiden kuin taksirikosten selvittelyyn.

Rikosylikomisario Ilkka Laasanen toivoo, että Suomessa syntyisi julkinen keskustelu siitä, millaisissa tilanteissa poliisi voi käyttää taksikameroiden kuvia. Hänen mielestään kuvat voisivat olla "laajasti poliisin käytössä".

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot