Mainos
Mainos

Turvakotipaikoista suuri pula varsinkin syrjäseuduilla

Suomessa on liian vähän fyysisen koskemattomuuden takaavia turvakotipaikkoja, kirjoittaa Kaleva.

Tätä nykyä turvakotipaikkoja on koko maassa vain 120, kun sosiaali- ja terveysministeriön suosituksen ja Euroopan neuvoston ohjeistuksen mukaan paikkoja pitäisi olla noin 500. Tämä tarkoittaisi vähintään yhtä turvakotipaikkaa 10 000 asukasta kohti.

Suomessa on yhteensä noin parikymmentä turvakotia, mutta kattavuudessa on suuria alueellisia eroja. Syrjäseuduilta turvakotipaikat puuttuvat usein kokonaan. Esimerkiksi koko Lapin läänissä on vain yksi turvakoti, joka sijaitsee Rovaniemellä.

- Turvakotien lisäksi perheväkivaltakysymyksissä tulisi korostaa nykyistä enemmän ennaltaehkäisyä. Myös niin sanottuja matalan kynnyksen palveluita tulisi kehittää, arvioi Stakesin kehittämispäällikkö Helena Ewalds.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot