Mainos

Turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon valmistelu käyntiin

Hallitus aloittaa ensi vuonna annettavan ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon lopullisen valmistelun. Valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunta asetti tänään työryhmän valmistelua varten. Selonteon valmistelua käsiteltiin valiokunnan ja tasavallan presidentin yhteiskokouksessa.

Hallitusohjelman ulko- ja turvallisuuspoliittiseen osioon sisältyy kohta, jonka mukaan hallitus arvioi Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan kokonaisuutta laajemmin vuonna 2004 valmistuvassa turvallisuus- ja puolustuspoliittisessa selonteossa. Työryhmää johtaa valtioneuvoston kanslian valtiosihteeri Risto Volanen. Jäseninä ovat tasavallan presidentin kanslian kansliapäällikkö Jaakko Kalela, ulkoministeriön poliittinen alivaltiosihteeri Jaakko Laajava ja puolustusministeriön osastopäällikkö Pauli Järvenpää. Työryhmä toimii ministerivaliokunnan kiinteässä ohjauksessa.

Työryhmä selvittää turvallisuus- ja puolustuspoliittisen toimintaympäristön sekä Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittinen toimintalinjan. Työryhmän tehtävänä on myös "eri hallinnonalojen kehittäminen valitun toimintalinjan mukaisesti".

Selonteon valmistelua on pohjustettu jo pitkään eri piireissä. Selonteon tekstiä ryhdytään laatimaan, kun työryhmä on selvittänyt keskeisen tehtävänsä eli Suomen toimintaympäristön ja toimintalinjan.

Kokouksessa käsiteltiin myös Pietarissa kuun lopussa pidettävän pidettävän EU:n ja Venäjän huippukokouksen valmistelua. Kokouksen asialistalla ovat EU:n ja Venäjän väliset suhteet. Suomen tavoitteena on, että kokouksessa käsitellään myös meriturvallisuus- ja muita ympäristökysymyksiä. Asiaa on käsitelty myös hallituksen EU-ministerivaliokunnassa. Varsinaisen kokouksen jälkeen keskusteltiin Suomen rauhanturvatoiminnan tulevista suuntaviivoista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot