Mainos
Mainos

Turvallisuustutkimus alkaa rekka- ja bussiliikenteestä

Tutkimuksen avulla selvitetään mm. kuljettajien terveydentilaa.

Liikenne- ja viestintäministeriö aloittaa laajan tutkimuksen kuorma-auto- ja bussiliikenteen turvallisuudesta. Tutkimus on yksi niistä kiireisistä toimista, joihin ministeriö on päättänyt ryhtyä Konginkankaan suuronnettomuuden takia.

Kesän aikana liikenne- ja viestintäministeriö pohtii myös muun muassa talviajan nopeusrajoituksia.

- Erikseen pohdimme sitä, tulisiko raskaalle liikenteelle asettaa muuta liikennettä alempi talvinopeus, kertoo ministeri Leena Luhtanen.

Turvallisuustutkimus ensi vuonna

Turvallisuustutkimuksen on määrä valmistua ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä. Tutkimuksessa selvitetään muun muassa kuljettajien terveydentilaa ja työtä, samoin liikennerikkomusten ja -rikosten seuraamusjärjestelmää.

Työhön kuuluu myös esimerkiksi kuormitusten tarkastukset ja ajonopeudet samoin kuin tekniset selvitykset ajoneuvojen turvallisuudesta.

Tutkimuksen johtoryhmässä on edustajia liikenne- ja viestintäministeriöstä, valtionvarainministeriöstä, sisäasiainministeriöstä, Ratahallintokeskuksesta, Ajoneuvohallintokeskuksesta, Liikennevakuutuskeskuksesta ja Liikenneturvasta. Puheenjohtajana toimii ylijohtaja Harri Cave'n liikenne- ja viestintäministeriöstä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot