Mainos
Mainos

Turvallisuusviranomainen: Kännykkää saa käyttää vapaasti Euroopan-lennoilla

Lentomatkustajat voivat vastedes käyttää mobiililaitteita Euroopassa vapaasti koko lennon ajan, päätti Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA tänään.

Älypuhelimia ja taulutietokoneita ei tarvitse enää kytkeä lentotilaan.  

Muutos avaa mahdollisuuden tarjota langaton verkkoyhteys lentomatkustajille.  

Aiemmin epäiltiin, että älypuhelimet voivat haitata matkustajakoneiden lentojärjestelmiä. Tekniikka on kuitenkin kehittynyt niin paljon, että pelkoa pidetään nyt turhana.  

EASAn päätös koskee eurooppalaisia lentoyhtiöitä. Kullekin yhtiölle jää kuitenkin vastuu testata, että mobiililaitteiden käyttö koko lennon ajan on yhtiön koneissa turvallista.  

Yhdysvalloissa lentoviranomainen FAA poisti mobiilikiellon lennoilta viime joulukuussa. Siellä kuitenkin säilytettiin vaatimus laitteiden kytkemisestä lentotilaan.  

Finnair miettii EASAn kantaa

Finnair vaatii tällä hetkellä, että mobiililaite on lentotilassa lennon aikana. Yhtiö kertoi tänään arvioivansa EASAn päätöstä. Jos Finnair haluaa muuttaa sääntöjään, se tarvitsee luvan Trafilta.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme