Mainos
Mainos

Turvallisuutta lisäävien hälyttimien määrä kasvaa kodeissa

Kun omaisuutta kertyy, myös ihmisten turvallisuushakuisuus kasvaa.

Turvallisuusyritysten kotitalouksille myymien hälytyslaitteiden määrä kasvaa nopeasti. Laitteita ja hälytyspalveluja myydään kytkykauppana, ja yhä useampi suomalainen suojaa kotinsa luvattomien vierailujen sekä turmien varalta.

Turvallisuusalan järjestön Finnsecurityn toimitusjohtajan Jouko Laitisen mukaan yksityisille myytävien hälytyspalvelujen kasvunäkymät vaikuttavat hyviltä.

- Ihmisten turvallisuushakuisuus on kasvanut, kun omaisuutta kertyy. Tarve palveluihin kasvaa, ja niitä käytetään enemmän.

Kotinsa hälyttimillä varustaneiden talouksien määrä on viime vuosina kymmenkertaistunut. Hälyttimiä on noin 50 000 taloudessa. Esimerkiksi Britanniassa ja Ruotsissa talouksien hälytintiheys on Suomeen verrattuna moninkertainen.

Toimivia, vaan ei tarpeellisia?

Hälytysjärjestelmiä hankitaan enimmäkseen pientaloihin. Laitteet ja vartioliikkeen palvelu myydään usein pakettina.

Finanssialan Keskusliiton turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen kertoo, että hälytyslaitteiden määrä kodeissa on kasvanut ripeästi viime vuosina. Vuonna 1999 järjestelmiä oli noin 5000 kodissa, nyt määrä on kasvanut jopa kymmenkertaiseksi.

- Asuntoihin, joissa on merkinnät hälytyslaitteista, murtaudutaan harvoin. Siinä mielessä laitteet ovat tehokkaita.

Pänkäläinen arvioi laitteita myyvän enemmänkin ihmisten halu tuntea omaisuutensa turvatuksi kuin todellinen tarve.

- Asuntomurtojen määrä on viime vuosina vähentynyt. Ammattimaisia murtomiehiä on vähän, tuntuu siltä, että nuoremmat rikolliset keskittyvät mieluummin myymälävarkauksiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot