Mainos
Mainos

Turvaneuvostokampanja maksaa alle 2 miljoonaa - "Pikkusumma"

Suomen kampanja YK:n turvaneuvostopaikan saamiseksi maksaa reilusti alle kaksi miljoonaa euroa. Ulkoasiainneuvos Kari Kahiluoto pitää summaa hyvin pienenä.

Suomen kampanjan on arvioitu jäävän selvästi jälkeen kilpailijamaista Australiasta ja Luxemburgista. Kahiluoto ei vertailuun kuitenkaan halua ryhtyä.

Kampanjan loppumetreillä ei ole tarkoitus tehdä enää uusia aloitteita tai järjestää isoja tapahtumia.

-Jatketaan dialogia maailman eri hallitusten kanssa ja toivotaan, että Suomi näkyy kansainvälisesti, Kahiluoto sanoo.

Monet valtiot lupaavat jo etukäteen äänensä tietyille maille, mutta päätösten pitävyyttä ja vaalin lopullista tulosta on mahdotonta ennakoida. Kahiluoto ei halua paljastaa, kuinka moni maa on antanut Suomelle suoran äänestyslupauksensa.

Suomi päätti pyrkimisestä YK:n turvaneuvoston vaihtuvalle jäsenpaikalle kymmenen vuotta sitten. YK:n jäsenmaat äänestävät kaksi vaihtuvan paikan saajaa syksyllä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot