Mainos
Mainos

Turvapaikan sai alkuvuonna aiempaa useampi

Turvapaikkoja on myönnetty alkuvuonna aiempia vuosia enemmän. Maahanmuuttoviraston mukaan tammi-huhtikuussa turvapaikan sai 125 ihmistä, mikä on kymmenen prosenttia tehdyistä päätöksistä. Viime vuonna samaan aikaan vastaavat luvut olivat 64 ihmistä ja viisi prosenttia päätöksistä.

Viraston mukaan turvapaikkoja on myönnetty aiempaa enemmän muun muassa koska Syyrian kansalaisten osuus hakijoista on kasvanut selvästi. Lisäksi yhä useampi seksuaaliseen vähemmistöön kuuluva sai turvapaikan, sillä Maahanmuuttovirasto on tarkistanut ratkaisukäytäntöään.

Turvapaikanhakija voi saada turvapaikan sijaan oleskeluluvan, jos turvapaikan edellytykset eivät täyty. Joko turvapaikan tai oleskeluluvan sai hakijoista 37 prosenttia.

Turvapaikkaa haettiin 14 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2011. Somalialaisia turvapaikanhakijoita oli yli puolet vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme