Mainos
Mainos

"Turvapaikanhakijat jämähtävät keskuksiin, jos resursseja ei lisätä"

Turvapaikanhakijat uhkaavat jäädä entistä pitemmiksi ajoiksi vastaanottokeskuksiin, jos viranomaisten resursseja ei lisätä, sanoo sisäministeriön ylitarkastaja Veikko Pyykkönen.

- Tulijamäärät ovat kasvaneet viime vuodesta, ja riskinä on, että prosessin kesto venyy, jos maahanmuuttovirasto ja poliisi eivät saa lisää resursseja asian hoitoon, hän sanoo MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Turvapaikanhakijoita arvioidaan tulevan Suomeen tänä vuonna 5000-6000.

Tällä haavaa vastaanottokeskuksissa oleskelulupapäätöstä odottaa on noin 4600 turvapaikanhakijaa.

Pyykkösen mukaan viime vuosina turvapaikanhakijat ovat viipyneet vastaanottokeskuksissa keskimäärin alle vuoden. Nyt tuo aika on hänen mukaansa vuodesta kahteen vuoteen.

Pakolaisneuvonnan tiedottajan, Sanna Rummakon mukaan myönteisen oleskelulupapäätöksen saa noin 40 prosenttia turvapaikanhakijoista.

Mikäli oleskelulupa myönnetään, turvapaikanhakijalle ryhdytään etsimään sijoituspaikkaa jostain kunnasta. Kuntapaikkaa odottelee tällä hetkellä 250 hakijaa. Kunnat ovat Pyykkösen mukaan nihkeitä vastaanottamaan turvapaikanhakijoita.

- Kuntapaikkojen saaminen on kiven alla, hän sanoo.

Suurin osa Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista tulee maailman kriisipesäkkeistä Somaliasta, Irakista ja Afganistanista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme