Mainos
Mainos

Turvapaikanhakijoiden henkilötiedoissa usein epäselvyyksiä

Suomeen on saapunut tuhansia turvapaikanhakijoita ja kiintiöpakolaisia ilman henkilöllisyyspapereita. Epäselvyydet henkilötiedoissa ovat yksi yleisimmistä syistä kansalaisuuden epäämiseen.

Suomeen ilman papereita tulleiden turvapaikanhakijoiden todelliset henkilötiedot ovat usein epäselvät. Ääritapauksessa samalle henkilölle on myönnetty kaksi Suomen kansalaisuutta eri henkilötiedoilla.

Vähäisempi tietojen muuntelu on Ulkomaalaisviraston kansalaisuusyksikön johtajan Tiina Suomisen mukaan tavallista. Epäselvyydet henkilötiedoissa ovat yksi yleisimmistä syistä kansalaisuuden epäämiseen.

Henkilötietojen vääristelemisestä voi hyötyä esimerkiksi myymällä henkilöllisyys- ja matkustusasiakirjoja. Muunneltua henkilöllisyyttä voidaan käyttää myös rikollisuuden tai jopa terrorismin apuna.

Vaihtelevia henkilötietoja antaneiden määrää ei tiedetä tarkasti. Suomeen on kuitenkin saapunut tuhansia turvapaikanhakijoita ja kiintiöpakolaisia, joilla ei ole ollut henkilöllisyyspapereita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme