Mainos
Mainos

Turvapaikanhakijoille tarvitaan taas telttoja – tulijavauhti kiihtyi

Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on jälleen lähtenyt nousuun, mihin valmistaudutaan telttamajoituksin, sisäministeriö tiedottaa.

Lokakuussa tulijamäärät laskivat hetkeksi, mutta jo kuun vaihteessa turvapaikanhakijoita rekisteröitiin viikonlopun aikana 776. Viime viikolla afganistanilaiset ohittivat irakilaiset suurimpana hakijaryhmänä. Afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut koko Euroopassa.

Suomeen saapuu tällä hetkellä väkilukuun suhteutettuna neljänneksi eniten turvapaikanhakijoita Euroopassa. Sisäministeriön mukaan vastaanoton palvelujen tasoa ei pystytä pitämään nykyisellään, sillä vaikka uusia keskuksia avataan, ei kaikkia tulijoita kyetä majoittamaan. Siksi viranomaiset valmistautuvat teltta- ja konttimajoituksen käyttöönottoon, vaikka sää on kylmenemässä. Myös vastaanottokeskusten osaavista ylläpitäjistä on pulaa.

Pelkästään lokakuussa Suomeen saapui reilut 7 000 turvapaikanhakijaa, yhteensä tämän vuoden lukumäärä on ylittänyt 27 000:n rajan. Suurin osa heistä saapuu Tornion rajan kautta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme