Mainos
Mainos

Turvapaikanhakijoiden määrä lisääntynyt reilusti

Suomesta turvapaikkaa hakeneiden määrä on noussut alkuvuonna jo liki viime vuoden tasolle. Kasvu johtuu etenkin romanialaisten turvapaikanhakijoiden määrän tuntuvasta noususta.

Turvapaikanhakijoiden määrä on noussut tänä vuonna viime vuodesta selvästi.


Turvapaikanhakijoiden määrä on noussut huomattavasti tänä vuonna. Ulkomaalaisvirastosta kerrotaan, että kesäkuun loppuun mennessä Suomesta haki turvapaikka yhteensä 1536 ihmistä. Määrä on lähes sama kuin koko viime vuoden hakijamäärä.

Ulkomaalaisviraston mukaan kasvu johtuu erityisesti romanialaisista, joita tuli vuoden alkupuoliskon aikana maahamme yli 500. Seuraavaksi suurimmat ryhmät olivat venäläiset ja turkkilaiset.

Ulkomaalaisvirasto antoi turvapaikkapäätöksen vuoden alkupuoliskolla kaikkiaan 1705 hakijalle, mikä on purkanut ruuhkaa. Turvapaikan sai seitsemän ja oleskeluluvan 270 hakijaa. Kielteinen päätös annettiin 1186 hakijalle, joista romaneja oli 416 ja venäläisiä 216. Raukeamispäätöksen sai 242 hakijaa.

Kesäkuun lopussa päätöstä odottaneiden Romanian romanien hakemukset ratkaistiin heinäkuun aikana, kerrotaan Ulkomaalaisvirastosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot