Mainos
Mainos

"Turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämisiä ei pidä vaikeuttaa"

Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet ei halua kiristää ehtoja, joiden perusteella oleskeluluvan saanut turvapaikanhakija saa tuoda perheensä Suomeen, kirjoittaa Keskipohjanmaa.

-Suomi ei voi luopua nykyisistä velvoitteistaan. Perheiden yhdistäminen on osa pakettia, sanoi Kokkolan Sällskapsklubbenilla eilen vieraillut Biaudet.

Ehtojen tiukentaminen voisi tarkoittaa muun muassa sitä, että Suomi vaatisi perheenkokoajalta asianmukaista asuntoa, pitkää oleskelua ja riittävää toimeentuloa. Vasta tämän jälkeen perheen voisi saada uuteen kotimaahan.

Biaudetin mukaan pitkän oleskelun vaatimuksesta voisi koitua ongelmia.

-Mitä pitempään lapsi joutuu olemaan ilman omia vanhempiaan, sitä suuremmaksi kasvaa hyväksikäytön riski. Nyt ongelmana on, että perheen yhdistäminen voi kestää liian kauan, jopa kaksi vuotta, Biaudet pohtii.

Eduskunnan hallintovaliokunta sai eilen valmiiksi oma-aloitteisesti laatimansa lausunnon, jossa epäillään, että perheiden yhdistämiseen liittyvät säännökset ovat liian houkuttelevat verrattuna muihin Pohjoismaihin. Lausunnon taakse tulivat keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten edustajat.

Oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämishakemuksia on tällä hetkellä jonossa noin 9000. Valtaosa on somalialaisten hakemuksia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot