Mainos
Mainos

Turvapaikanhakijoille entistä vähemmän majoitustilaa

Turvapaikanhakijoille on Suomessa yhä vähemmän majoitustiloja. Maahanmuuttovirasto on vähentänyt vastaanottokeskusten majoituskapasiteettia tämän vuoden aikana noin 1200 paikalla, koska turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt.

Viraston vastaanottoyksikön johtajan Jorma Kuuluvaisen mukaan vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä noin 300 vapaata paikkaa. Kuuluvaisen mukaan uusia muutoksia majoituskapasiteettiin ei ole tulossa ainakaan alkuvuonna.

Suomesta haki turvapaikkaa tänä vuonna noin 3800 ihmistä. Määrä on kolmanneksen pienempi kuin viime vuonna, jolloin hakijoita oli lähes 6000.

Roimasta pudotuksesta huolimatta hakijamäärä on vielä selvästi yli pitkäaikaisen keskiarvon.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtajan Esko Revon mukaan pudotukselle ei ole mitään yksittäistä syytä. Turvapaikanhakijoiden määrään vaikuttavat muun muassa kansainväliset kriisit, eurooppalaiset käytännöt ja omat ratkaisukäytäntömme.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme