Mainos
Mainos

Turvapaikanhakijoita kohdellaan huonosti Tampereella?

Vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalainen on huolestunut turvapaikanhakijoiden kohtelusta Tampereella.

Vähemmistövaltuutettu perää Tampereen poliisilta selvitystä siitä, miksi turvapaikanhakijoita otetaan Tampereella poliisin säilöön tavallista enemmän ja miksi useat heistä ovat säilöönoton aikana peruuttaneet turvapaikkahakemuksensa tai kielteistä turvapaikkapäätöstä koskevan valituksensa.

Turvapaikka-asiakirjoihin on myös kirjattu puutteellisia tietoja säilöönotoista, eikä niistä ilmene, että kaikille säilöönotetuille olisi tarjottu avustajaa. Lisäksi asiakirjoissa on mm. säilöönoton kestoa koskevia puutteita.

Vähemmistövaltuutettu sanoo selvityspyynnössään, että hän on saanut kaksi vuotta kestäneen toimikautensa aikana eri tahoilta runsaasti yhteydenottoja Tampereen poliisin tavasta kohdella turvapaikanhakijoita. Yhteydenottoja on tullut sekä viranomaisilta että turvapaikanhakijoilta ja heidän omaisiltaan sekä avustajiltaan. Niissä on kerrottu poliisien myös käyttäytyneen epäasiallisesti.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme