Mainos
Mainos

Turvatekniikan keskus muistuttaa häkävaarasta

Turvatekniikan keskuksen turvallisuuskampanjassa muistutetaan tänä keväänä häkävaarasta. Häkämyrkytys onkin yleisin kuolinsyy nykyisin nestekaasuonnettomuuksissa. Ennen häkämyrkytys liittyi useammin puulämmitteisiin uuneihin.

Suomessa on kymmenen vuoden aikana kuollut parikymmentä henkilöä nestekaasuonnettomuuksissa. Suurin osa kuolemantapauksista on johtunut häkämyrkytyksestä. Viime vuonna kaksi henkilö menehtyi kesämökillään nestekaasulämmittimen aiheuttamassa onnettomuudessa. Kyseinen lämmitin oli viallinen, eikä sitä olisi saanut käyttää asuintilojen lämmitykseen.

Nestekaasu tarvitsee riittävästi palamisilmaa, jotta laite toimii normaalisti. Jos palamisilmaa ei ole riittävästi, syntyy häkää eli hiilimonoksidia, jota hajuttomana ja värittömänä kaasuna on vaikea havaita. Häkä puolestaan on tappavan myrkyllistä. Käytettäessä nestekaasua sisätiloissa on huolehdittava riittävästä ilmanvaihdosta. Kesämökin tai asuntovaunun tuuletusaukkoja ei missään tapauksessa saa tukkia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme