Mainos
Mainos

Turvavöiden käyttöpakko laajenee

Turvavöitä on käytettävä toukokuun alusta lähtien myös busseissa ja kuorma-autoissa kaikilla istumapaikoilla, joihin vyö on asennettu. Samalla tiukentuvat myös säännökset lasten kuljettamisesta.

Turvavöiden käyttöpakko koskee toukokuun alusta lähtien kaikkia ajoneuvoja. Turvavöitä on käytettävä myös busseissa ja kuorma-autoissa kaikilla istumapaikoilla, joihin vyö on asennettu. Vyön käyttämättä jättämisestä voi seurata 35 euron rikesakko.

Uusissa busseissa on oltava turvavyöt. Vöitä ei kuitenkaan tarvitse asentaa sellaiseen ajoneuvoon, jossa niitä ei ennestään ole.

Myös taksinkuljettajien on toukokuun alusta lähtien pidettävä turvavyötä koulukuljetuksissa sekä yksin ajaessaan. Turvavyön käyttöpakosta ovat vapautettuja vain joidenkin keräily- ja jakeluautojen kuljettajat.

Toukokuun alussa tiukentuvat myös säännökset lasten kuljettamisesta. Alle 135-senttisten lasten on kuljetuksen aikana käytettävä lapsen painon mukaan määräytyvää turvalaitetta kuten turvaistuinta tai istuinkoroketta ja turvavyötä.

Jos turvalaitetta ei ole, lapsen on istuttava turvavöissä muualla kuin etuistuimella. Alle kolmivuotiaita lapsia ei saa kuljettaa lainkaan sellaisessa autossa, jossa ei ole turvalaitteita. Poikkeuksena ovat vain taksit, joissa alle kolmivuotias saa matkustaa takapenkillä turvavöissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme