Mainos
Mainos

Turvavyön käyttö tehovalvontaan

Poliisi on aloittanut turvavyön käytön tehovalvonnan. Valtakunnallisen tehoiskun tavoitteena on lisätä autonkuljettajien ja matkustajien turvavöiden käyttöä. Turvavöiden lisäksi tarkkailussa on myös mopoilijoiden ja moottoripyöräilijöiden kypäränkäyttö. Tehovalvonta kestää kolme päivää eli ylihuomiseen torstaihin saakka.

Turvavöiden käyttö on vähentynyt vuodesta 1999 vuoteen 2000 sekä taajamissa että niiden ulkopuolella.
Etenkin Uudellamaalla turvavyö unohdetaan entistä useammin. Turvavyön käyttämättä jättämisestä määrätään auton kuljettajalle ja matkustajalle pääsääntöisesti 200 markan rikesakko. Rikesakko seuraa myös, mikäli ajaa moottoripyörää tai mopoa ilman kypärää.

Tutkittaessa kuolemaan johtaneita moottoriajoneuvo-onnettomuuksia on todettu, että turvavyön käyttö väheni systemaattisesti tien pienetessä. Erityisen vähäistä turvavyön käyttö oli yksityis- ja yhdysteillä sattuneissa vahingoissa. Juopuneista henkilöautoilijoista vain 24 prosenttia käytti turvavyötä.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme