Mainos
Mainos

Turvavyön käyttö tehovalvontaan

Poliisi on aloittanut turvavyön käytön tehovalvonnan. Valtakunnallisen tehoiskun tavoitteena on lisätä autonkuljettajien ja matkustajien turvavöiden käyttöä. Turvavöiden lisäksi tarkkailussa on myös mopoilijoiden ja moottoripyöräilijöiden kypäränkäyttö. Tehovalvonta kestää kolme päivää eli ylihuomiseen torstaihin saakka.

Turvavöiden käyttö on vähentynyt vuodesta 1999 vuoteen 2000 sekä taajamissa että niiden ulkopuolella.
Etenkin Uudellamaalla turvavyö unohdetaan entistä useammin. Turvavyön käyttämättä jättämisestä määrätään auton kuljettajalle ja matkustajalle pääsääntöisesti 200 markan rikesakko. Rikesakko seuraa myös, mikäli ajaa moottoripyörää tai mopoa ilman kypärää.

Tutkittaessa kuolemaan johtaneita moottoriajoneuvo-onnettomuuksia on todettu, että turvavyön käyttö väheni systemaattisesti tien pienetessä. Erityisen vähäistä turvavyön käyttö oli yksityis- ja yhdysteillä sattuneissa vahingoissa. Juopuneista henkilöautoilijoista vain 24 prosenttia käytti turvavyötä.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot