Mainos
Mainos

Turvavyön käyttö unohtuu yhä useammalta autoilijalta

Tehovalvonnassa sakotettiin useita vanhempia, jotka eivät huoletineet lastensa turvavyön käytöstä. Poliisi on huolissaan yleistyneestä välinpitämättömyydestä liikenteessä.

Turvavyö jää roikkumaan tyhjän panttina yhä useammalta autoilijalta. Viime viikolla poliisi kirjoitti tehovalvonnassa koko maassa liki 2100 rikesakkoa vyön käyttämättä jättämisestä.

Ja mikä ihmeellisintä, rikesakoista peräti 41 rapsahti henkilöille, jotka eivät vanhempina huolehtineet lastensa turvavälineiden käytöstä. Enemmistö sakotetuista oli kuitenkin henkilö- ja pakettiauton kuljettajia.

Edellisen kerran poliisi valvoi koko maassa turvavyön käyttöä helmikuussa, jolloin turvavyön käyttämättömyydestä annettiin 1400 rikesakkoa.

Valvontaviikko oli osa Euroopan liikennepoliisien yhteisoperaatiota, ja Suomessa siihen osallistuivat liikkuva poliisi ja Helsingin liikenne- ja erityispoliisi.

Ylikonstaapeli Jussi Pohjonen liikkuvasta poliisista on huolissaan liikenneturvallisuustilanteen viimeaikaisesta huonontumisesta eri osa-alueilla.

-Lähes minkä tahansa mittarin mukaan on menty huonompaan suuntaan. Kännykän käyttö on lähtenyt täysin käsistä eikä sen yhteydessä piitata lainsäädännöstä lainkaan. Lisäksi rajut ylinopeudet ja rattijuopumustapaukset ovat nousussa. Ja summana pohjalla on se, että liikenneturmissa kuolleiden määrä on viimevuoteen verrattuna kasvanut.

Lääkkeeksi Pohjonen näkee ennen kaikkea asenteiden muutoksen.

-Loputtomiin eivät sakottaminen ja ankaruus rangaistuksissa auta, vaan kyllä muutoksen pitäisi tulla ensimmäiseksi asenneilmastoon, hän pohtii.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme