Mainos
Mainos

Turvavyöpakko laajenee linja-autoihin

Lain voimaan tultua myös linja-autojen matkustajat joutuvat käyttämään turvavöitä, mikäli sellaiset on autoon asennettu.

Turvavyön käyttöpakko laajenee kaikkia ajoneuvoja koskevaksi. Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta esittää tänään antamassaan mietinnössä, että hallituksen lakiehdotus hyväksyttäisiin sellaisenaan. Lain on tarkoitus tulla voimaan toukokuun alusta lukien.

Lain voimaan tultua myös linja-autojen matkustajat joutuvat käyttämään turvavöitä, mikäli sellaiset on autoon asennettu. Lainmuutos tuo käyttövelvollisuuden piiriin myös kaikki kuorma-autot.

Muutos koskee ainoastaan ajoneuvoihin asennettujen turvalaitteiden käyttöä eikä se laajenna vöiden ja muiden turvalaitteiden asentamisvelvollisuutta. Kaupunkiliikenteeseen tarkoitettuja busseja lukuun ottamatta uudet autot on jo nykyisin varustettava turvavöillä.

Lasten kuljettamista koskevia määräyksiä muutetaan niin, että lapsia kuljetettaessa on käytettävä lapsen painon perusteella määräytyvää turvalaitetta. Jollei tällaista ole käytettävissä, on lapsen matkustettava henkilö-, paketti- ja kuorma-autossa muulla kuin etuistuimella.

Alle 3-vuotiaita lapsia ei takseja lukuunottamatta saa kuljettaa autossa, johon ei voi kiinnittää turvaistuinta. Linja-autossa lapsen on iästä riippumatta käytettävä turvavyötä tai lasten turvalaitetta.Tieliikennelain muutoksilla pannaan täytäntöön asiaa koskeva EU-direktiivi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot