Mainos
Mainos

Turvealus pääsi omin voimin satamaan

Hollantilaisen rahtialuksen pohjakosketuksen syynä Varkaudessa saattoi olla ajautuminen sivuun väylältä. Merenkulkulaitoksen ylitarkastaja Timo Rantanen ei kuitenkaan tässä vaiheessa sulje pois muitakaan haverin syitä. Alkoholilla ei ole asian kanssa tekemistä, sillä miehistö puhalsi poliisin alkometriin puhtaat nollalukemat.

Flinterboreas-alus joutui merihätään aamulla Varkauden Komminselällä Taipaleen kanavan pohjoispuolella. Se sai pohjakosketuksessa painolastitankkiinsa repeämän, jolloin alus kallistui. Miehistö sai kuitenkin aluksen oikaistua, eikä uppoamisvaaraa ollut. Laivasta ei myöskään päässyt öljyä veteen.

Rahtialus pääsi aamupäivällä omin voimin Taipaleen satamaan tarkempia tutkimuksia varten. Sukeltajat löysivät pohjasta kolme pientä reikää.

Flinterboreas on yli 80-metrinen kaksoispohjalla varustettu rahtialus. Se oli matkalla Virosta Kuopioon, kun se sai pohjakosketuksen. Aluksen ruumassa on 4 000 kuutiota turvetta.

Rantasen mukaan laiva saataneen korjattua varsin pian. Haverista annetaan myöhemmin meriselitys Savonlinnan käräjäoikeudessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme