Mainos
Mainos

Turvesuon palo Ylikiimingissä taltutettu

Turvetuotantoalueella eilen syttyneen palon liekkejä oli taltuttamassa enimmillään yli sata ihmistä.

Turvetuotantoalueella Ylikiimingissä roihunneet liekit on saatu taltutettua. Suosta nousee kuitenkin vielä tuulen mukana pieniä kytöjä, joiden sammuttamisen ja jälkivartioinnin arvioidaan kestävän vielä ainakin pari päivää. Palossa vältyttiin suurilta aineellisilta vahingoilta.

Hautasuolla töitä on paiskinut tänään yhä noin 80 sammuttajaa. Paikalla on noin 30 palomiestä sekä noin 30 miehen vahvuinen armeijan hälytyskomennuskunta Kajaanista. Lisäksi töissä oli parikymmentä lähialueen soiden turveurakoitsijaa.

-Poljemme aumaa, jotta saisimme sen jäähtymään. Traktorit sammuttavat turvekenttää ajamalle sinne vettä, Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen palopäällikkö Tauno Toivanen kuvaili sammutusohjelmaa.

Hälytys palosta tuli eilen iltapäivällä. Palo eteni alussa raivolla, ja liekkejä oli taltuttamassa enimmillään yli sata ihmistä. Kalustoa oli kymmeneltä paloasemalta. Lisäksi sammutustöihin osallistui parhaimmillaan kolme helikopteria yhtä aikaa: pelastushelikopterit Sepe Oulusta ja Pete Vaasasta sekä rajavartioston helikopteri.

Palo roihusi noin viidenkymmenen hehtaarin alueella. Se ei aiheuttanut kuitenkaan suuria aineellisia vahinkoja, sillä palomiehet saivat estettyä tulen leviämisen läheisiin teollisuushalleihin.

-Suollahan turvetta palaa vain noin sentin paksuudelta ja tuli etenee hyppimällä tuulen mukana, joten siitä ei tule isoja vahinkoja. Metsääkään ei täällä juuri ole mennyt, Toivanen täsmentää.

Hänen mukaansa suurimmat kustannukset aiheutuvat sammutustöistä.

Palo alkoi todennäköisesti Turveruukki Oy:n omistamasta aumasta, josta se levisi tuulen lennättämien kipinöiden mukana turvekentälle. Sitä ei kuitenkaan vielä varmasti tiedetä, mikä auman sytytti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme