Mainos
Mainos

Tutkija gallupien eroista: Kaikki vielä mahdollista

Helsingin Sanomien ja Ylen vaaligallupien erot kertovat siitä, että neljän suuren puolueen nokkimisjärjestys on vielä aivan ratkomatta. Näin arvioi MTV3:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund Åbo Akademista.

– Ylen uusi gallup todistaa, että kaikki on vielä mahdollista.

Perussuomalaiset ylsivät Helsingin Sanomien mittauksissa toiseksi suurimmaksi puolueeksi, Ylen mittauksessa vasta neljänneksi. Grönlund vahvistaa, että 1,2 prosenttiyksikön ero mahtuu tutkimusten virhemarginaaleihin.

Grönlund kiinnittää huomiota kokoomuksen notkahdukseen Ylen mittauksessa. SDP:n tilanne taas näyttää valoisammalta kuin Helsingin Sanomien gallupissa.

– Mitä tasaisempi tilanne, sitä korkeammaksi äänestysaktiivisuus voi nousta, Grönlund arvioi.

Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämässä mittauksessa kokoomus oli suurin 20,7 prosentilla ja Ylen uutisten Taloustutkimuksella teettämässä mittauksessa 20,1 prosentin kannatuksella.

Perussuomalaisille HS kertoi 18,4 prosentin luvuista ja Yle 17,2 prosentista. Keskustalla luvut olivat 18,3 ja 18,1 prosenttia ja SDP:llä vastaavasti 17,4 ja 18,1 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme