Mainos
Mainos

Tutkija: Hallitus kannustaa kotitalouksia ilmastotalkoisiin

Hallituksen eilen julkistamassa ensi vuoden budjetissa varoja suunnataan nyt etenkin ympäristöystävällisiin ja energiaa säästäviin toimiin. Muun muassa kotitaloustyön verovähennysoikeutta kasvetaan 3000 euroon vuodessa.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen professori Peter Lundin mukaan summa kannustaa kotitalouksia ilmastotalkoisiin:

- Tämä on oikeastaan ensimmäinen kerta, kun kunnolla lähdetään viimeisen 25 vuoden aikana satsaamaan näissä energiaratkaisuissa kuluttajapuolelle ja uskoisin, että tämä signaali on tärkeä. Ihmiset uskovat, että nyt lähdetään ilmastotalkoisiin mukaan.

Suomessa on noin 250 000 öljykattilataloutta ja arviolta puoli miljoonaa suorassa sähkölämmityksessä toimivaa kotitaloutta. Energian säästäminen Suomessa on ollut melko hidasta verrattuna esimerkiksi Ruotsiin, missä tukea on annettu kotitalouksille enemmän.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen uskoo, että tietoisuus energian hinnan noususta ohjaa osa verovähennysvarasta myös ympäristöystävällisiin investointeihin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot