Mainos
Mainos

Tutkija: Jäät nyt erittäin vaarallisia

Yllättävän moni pilkkijä on uskaltautunut jo Etelä-Suomessakin jäälle viikonlopun kovien pakkasten jälkeen. Jäät ovat kuitenkin pakkasesta huolimatta vielä erittäin heikkoja.

- Jää on vielä hyvin ohutta, koska se on muodostunut todella nopeasti. Paksuutta on Etelä-Suomessa parhaimmillaan vain viitisen senttiä, varoittaa jäätutkija Patrick Eriksson.

Poikkeuksellisen kylmä marraskuu on aiheuttanut sen, että jää on muodostunut merialueille nopeasti. Tilanne on lämpötilan lisäksi poikkeuksellinen myös jäiden kannalta.

- Jäätilanne on muodostunut viikonlopun aikana, sitä ennen etenkään Etelä-Suomessa ei kovin paljon jäitä ole vielä ollut. Tällainen jäätilanne on normaalisti joulukuun lopulla tai tammikuun alussa.

Pilkkimistä tutkija kehottaa vielä välttämään. Sitä varten jään pitää olla vähintään kymmensenttistä.

- En sanoisi pilkkimistä vielä näillä jäillä kovin järkeväksi, varsinkin kun jää muodostuu näin nopeasti. Siellä on jään alla kuitenkin suhteellisen lämmintä vettä, joten jään paksuus on todella vaihtelevaa.

Katso Pekko Ylösen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme