Mainos
Mainos

Tutkija: Jäätteenmäki päässyt helpolla Irak-jupakassa

Tiedotusvälineet ovat päästäneet pääministeri Anneli Jäätteenmäen helpolla Irak-asiakirjajupakassa, sanoo tutkija.

Suomalaiset tiedotusvälineet eivät ole olleet kovinkaan tiukkoina seuratessaan pääministeri Anneli Jäätteenmäen toimintaa Irak-jupakassa. Tiedotusvälineet ovat päinvastoin jarrutelleet Jäätteenmäen sukupuolen takia, arvioi Åbo Akademin valtiotieteen professori Göran Djupsund.

Djupsundin mukaan tiedotusvälineissä on ilmeisesti pelätty, että niitä syytetään Jäätteenmäen ajojahdista sen takia, että Jäätteenmäki on nainen. Djupsund pitää kuitenkin Irak-jupakkaa vakavana. Ulkomaansuhteet ovat valtionhallinnossa tarkimmin varjeltava asia. Salaiseksi leimatun asiakirjan vuotaminen on jo sinällään vakava asia, mutta raskauttavaa on myös se, että Jäätteenmäki käytti aineistoa vaalikampanjassaan.

- Nämä ovat periaatteellisesti kovia juttuja. Hän teki virheen, hän tiesi että kyseessä oli salainen aineisto, Djupsund sanoi.

Hän hämmästeli myös sitä, että keskustan oma väki on tehnyt Jäätteenmäen aseman vielä vaikeammaksi. Puoluesihteeri Eero Lankia vahvisti äskettäin, että Jäätteenmäki on allekirjoittanut pöytäkirjan työvaliokunnan kokouksesta, minkä pääministeri itse oli kiistänyt.

- On yllättävää, että pääministerin läheisimmät avustajat eivät ole solidaarisia hänen kanssaan. Monissa muissa maissa vastaavanlainen tapaus olisi jo saanut vakavampia seurauksia.

- Meteli olisi kyllä ollut kovempi esimerkiksi Ruotsissa, suuremmista maista puhumattakaan, Djupsund totesi.

Ero Suomen ja Ruotsin välillä on kuitenkin kapenemassa. Myös suomalaiset poliitikot joutuvat varomaan tätä nykyä. Tämän saivat kokea mm. kansliapäällikkö Kari Häkämies sekä entinen kulttuuriministeri Suvi Lindén, Djupsund huomautti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme