Mainos
Mainos

Tutkija KSML:lle: Vaatteiden hintaan tulossa ylimääräinen korotus

Vaatteiden hintoihin on tulossa ylimääräinen korotus lähivuosina, arvioi Aalto-yliopiston tutkijatohtori Keskisuomalaiselle.   

Vuoden 2016 alussa tulee voimaan asetus, joka kieltää vaatteiden viennin kaatopaikalle. Tutkijatohtori Kirsi Niinimäki arvioi lehdelle, että sen jälkeen jätemaksut sisällytetään EU-alueella uusien tuotteiden hintaan, mikä tarkoittaa niiden hintojen nousua.  

Niinimäen mukaan tuottajien ja kaupan on suunniteltava vaatteiden takaisinkeruu samaan tyyliin kuin nyt tehdään elektroniikkateollisuudessa.  

Tekstiili- ja vaateteollisuutta edustavan Finatexin asiantuntija Pia Vilenius ei usko, että vaatteiden hinnat nousevat ainakaan lähivuosina.  

-Ei suomalaisen vaatteen tuottaja tai myyjä voi tuotteeseen mitään haittaveroa tai kierrätysmaksua lisätä, sillä tapettaisiin suomalaiset kaupat kokonaan, hän sanoo lehdelle.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme