Mainos
Mainos

Tutkija puolustautuu: Venäjän uhka Suomeen on otettava huomioon – ei Nato-piiloviestiä

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak ei pidä todennäköisenä, että Venäjä kohdistaisi Suomeen yksittäisenä maana sotilaallista uhkaa.

Hänen mukaansa se on kuitenkin mahdollisuus, joka pitää huomioida.

– Tämähän ei koske ainoastaan Suomea. On nähtävissä, että Venäjä voi käyttää tai uhata sotilaallisella voimalla vain meitä kohtaan. Se voisi olla ensimmäinen askel jotain suurempaa kohtaan, mutta mehän emme tietäisi sitä, Salonius-Pasternak sanoi MTV Uutisille.

Salonius-Pasternak sanoi tänään Helsingin Sanomissa julkaistussa kirjoituksessaan, että Venäjä voisi kohdistaa Suomeen yksittäisenä maana sotilaallista uhkaa.

Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka lähtee olettamasta, että Suomi voi joutua voimatoimien kohteeksi osana laajempaa kriisiä.

– Viestini oli, että näin ei välttämättä ole.

Salonius-Pasternak ei pidä kirjoitustaan räväkkänä.

– En lähde koskaan kirjoittamaan mitään ajatuksella, että nyt pitää kirjoittaa jotain räväkkää. Jos jotkut muut kokevat, että tuon asian esille räväkästi, siihen minun on vaikea kommentoida.

Perussuomalaisten Jussi Niinistö kommentoi kirjoitusta STT:lle, että siinä otetaan epäsuorasti kantaa Suomen Nato-jäsenyyden puolesta.

– On ollut kiinnostava huomata, että jotkut ovat nähneet tässä jonkinlaisen Nato-piiloviestin. Jos olisin halunnut kirjoittaa sen, olisin kirjoittanut sen siihen auki, Salonius-Pasternak kommentoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme